Blogom alapvető célja a témához kapcsolódó témák körbejárása. Alapvetően saját, szubjektív olvasatokra épül, de hasznosnak tartom azon informatív anyagok egy helyre gyűjtését, amely az idelátogatók érdeklődésére számot tart. Mondhatni, a kutatómunkát elvégzem én…:-)
Az alábbi bejegyzés a Kismama magazin 2005. februári számából a Hidas-Raffai módszert (én ezt tanulom most)az alábbiak szerint ismerteti:

“A terápia alatt az úgynevezett első interjún ismeri meg az analitikus a jövendő édesanya személyiségét, lelki teherbíró képességét, és adatokat gyűjt magzati korának élményeiről is. Ekkor mondja el, hogy a kapcsolatépítés kitartó és kemény munka, amelynek során magán a várandós nőn múlik a legtöbb. A terápia “mellékterméke”, hogy az anya közben hozzáférhet saját magzati életének élményeihez is, és így lehetősége nyílik arra, hogy feldolgozza az esetleges sérüléseket. (…) Raffai szerint az anya a terápia révén képes üzeneteket küldeni a magzatának képek, gondolatok, fantáziák formájában, képes behatolni a baba lelkébe, érzékeli, és képek formájában meg is tudja jeleníteni az ő érzéseit. (…) A 36. héttől kifejezetten a szülésre, vagyis az elválásra készítik fel az anyákat. Hatására – a módszer kidolgozói szerint – könnyebbé válik a szülés és a születés élménye, hiszen a kismama könnyebben tudja befolyásolni testének működését, például lágyítani tudja a szülőcsatornát, ki tudja nyitni saját méhszáját.” (22-23. o.)