Bemutatkozás

Pszichológus Debrecenben és online

Végvári Edit

1998-ban szereztem diplomát angol-német, 2008-ban pedig pszichológia szakokon a Debreceni Egyetemen.

Szakmai érdeklődésem kezdetben a transzperszonális pszichológia felé irányult, így elvégeztem az anya-magzat kapcsolatanalízis képzést, tanultam asztrológiát, Rebirthing-transzlégzést, ezen kívül a Gestalt- és családállítás módszereiben szereztem elméleti és gyakorlati ismereteket.

A módosult tudatállapotokban rejlő lehetőségek irányították figyelmemet a relaxációs-, és szimbólumterápiás, illetve az integratív hipnoterápiás képzés felé, ahol autogén tréninget és egyéb relaxációs technikákat, KIP-et (katathym imaginatív pszichoterápiát), Ego-State technikát és NLP-t tanultam, ezen kívül elmélyülhettem a szimbólumok jungiánus szemléletű értelmezésében. (Ezeket a képzéseket nem fejeztem még be hivatalosan.)

A Borderline és Trauma Munkacsoport tagjaként elmélyedtem a traumalélektanban, és bár nem vagyok klinikai szakpszichológus, oktatóim mentorálása mellett klinikusi szemléletű rálátást szereztem a pszichodinamikai folyamatokra. A pszichés traumatizáció jelenbeli következményeinek mérsékléséhez sématerápiát és Brainspottingot tanultam. Mivel a lélektani megterhelődés gyakori kísérőjelenségeként jelentkező érzelemszabályozási zavarok témája szintén szakmai érdeklődésem középpontjába került, a szakirodalom tanulmányozása mellett számos workshopon vettem részt az alábbi témákban: DBT, polivagális elmélet, pszichotrauma, gyermekkori traumatizáció, Somatic Experiencing, érzelemszabályozási és stabilizációs technikák.

Eseteimet rendszeres csoportos és egyéni szupervízió mellett viszem. A „jó pap holtig tanul” nálam alapvetés, ami természetesen nem csak a szakmai továbbképzésekre, de saját személyiségem fejlődésére is vonatkozik.

Ami Szakterületemen kívül esik

Mivel nem foglalkozom?

  • Pszichoterápiával, mivel nem vagyok pszichoterapeuta.
  • Gyógyszerfelírással, mivel nem vagyok pszichiáter.
  • Pszichiátriai betegségekkel, mivel nem vagyok pszichiáter vagy klinikai szakpszichológus.
  • Szakvélemények írásával, mivel nem vagyok klinikai szakpszichológus vagy igazságügyi szakértő.
  • Diagnosztikával, mivel nem vagyok klinikai szakpszichológus.
  • Gyermek-, vagy serdülő korosztállyal, mivel nem vagyok gyerekpszichológus.
  • Alkohol-, vagy pszichoaktív szerfüggőséggel, mivel ezek kezelése addiktológiai tudást és intézményi háttért igényel.
  • Pár-, vagy családterápiával, mivel nem vagyok pár-, vagy családterapeuta.

Év a szakmában

Óra Beszélgetés

Szülés Felkészítés

{

Levente, 35

Kíváncsi voltam arra, hogy milyen lehet egy pszichológussal átbeszélni olyan kérdéseket, amelyekre már régóta nem találtam a választ. Több, mint hat év közös munka után visszanézve úgy érzem sokkal többet tudok magamról, amit egyedül, vagy a megszokott családi, baráti körömben élő emberekkel megismerhettem volna.
-
Levente, 35

Zsuzsa, 49

Edit hiteles. Szakmailag kifogástalan felkészültségű, alapos, emberileg megbízható, őszinte. Rengeteget köszönhetek közös munkánknak. Mindig hálás leszek, hogy találkoztak útjaink.
- Zsuzsa, 49

Virág, 35 [kisebb typo]

Nekünk nagyon sokat számított az “kapcsolatanalízis”, és el sem tudom képzelni az anyaságot nélküle. Röviden összefoglalva, adott egy olyan alapot a kapcsolatunknak, amilyenről még sosem hallottam és sosem tapasztaltam. Nagyon sok nehézségen átsegített engem és a kislányomat ez a “kötelék”, a kezdetektől a mai napig. Hihetetlenül hálás vagyok Önnek és a módszernek, életem egyik legjobb döntése volt belevágni. 🙂
- Virág, 35

Anita, 40

Hosszú távra kaptam segítséget, mert még most, 3 év után is erősít a nehéz helyzetekben.
- Anita, 40

Gabi, 38 [kisebb typo]

Ezt írtad nekem álmomban búcsúzóul egy saját magad készítette képeslapra:

„Ha nem tudod ki vagy,
Ha nem tudod, merre visz az utad,
Csak légy, aki vagy,
És megnyugszik a lelked.”

- Gabi, 38

Éva, 36

A közös munkánk során olyan “teljes”, odaadó és értő figyelmet kaptam tőled, amelyben korábban nem volt részem. Azzal, ahogy tudásoddal és személyes tapasztalataiddal a nehézségeim felé fordultál, kifejezted, hogy fontos vagyok neked, és hogy mellettem állsz. Valahogy különlegesnek éreztem magam. Köszönöm neked!
- Éva, 36

Szilvia, 45

Életem legizgalmasabb „utazása” volt, amit Edit vezetett: Utazás önmagam felé. Veleszületett adottságai, és rendkívül magas szintű tudása révén mindig azt éreztem, biztonságban vagyok, jó úton járok, és sokat teszek magamért, a fejlődésemért.
- Szilvia, 45

Témák szerint kategorizált

Blogbejegyzéseim

Általános pszichológia

A pszichológia megközelítése néhány témában: ahogy én azokat átszűrtem magamon az elmúlt évek során. Egy nagy ugrással a transzperszonalitás felől indítottam, mára hagyományosabb, klinikai szemlélettel dolgozom.

A Rebirthing módszer

A Rebirthing az egyik legcsodálatosabb módszer, ami a transzperszonális csúcsélményeket illeti. Bennem ez nyitotta ki a transzcendencia iránti érzékenységet, világnézetben, érzékelésben. Nagyon hálás vagyok érte.

Baba-mama kapcsolat

Az alábbi bejegyzések az anya-magzat kapcsolatanalízissel és a pre-, illetve perinatális (azaz a születés előtti és születés körüli) pszichológiával kapcsolatos kérdéseket fejtegetik.

Nárcisztikus visszaélés

A nárcisztikusok által elkövetett abúzus sokszor nagyobb rombolást végez, mint a nyílt fizikai erőszak. Túlélési tippjeim a tünetek felismerésében és az áldozattal való együttérzés kifejezésében segítenek.