Leonard Orr ajánlása alapján kérlek fontold meg az alábbiakat az első Rebirthing energialégzés előtt:

  1. A légzés során testérzeteid lehetnek és érzelmi átalakuláson mehetsz keresztül. Ezt nem a légzés váltja ki, hanem az okozza, hogy a légzés hatására feloldódnak a testemlékezetben tárolt feszültségek, amelyek az éveken át nem megfelelő lélegzés hatására felgyülemlettek benned.
  2. A gyöngéd folyamatos légzés hatására egy rendkívül ellazult állapotba kerülsz, mely szintén felszínre hozza az elfojtott érzéseket és feszültségeket. Ezek a testből és elméből származó érzések okozzák a fiziológiai tüneteket, és amennyiben a relaxált állapot nem teljes, a hozzá kapcsolódó érzelmeket.
  3. Fontos ezzel tisztában lenni, mivel a fizikai tünetek félelmet okozhatnak, ami blokkolja a légzést, feszültté teszi a testet és a tünetek még intenzívebbé válnak, hiszen a fájdalmak forrása leginkább a félelem.
  4. Minél hatékonyabban lélegzik valaki, amikor jönnek a tünetek, annál könnyebb elengedni a tárolt feszültséget. Ezért fontos a vezető utasításait követni a lélegzés során.
  5. Hiba azt a következtetést levonni, hogy a kellemetlen testi tüneteket a lélegzés okozza, mert amiatt félni fogsz a lélegzéstől és az csak megnehezíti a következő alkalmakat.

(Forrás: Leonard Orr: The Story of Rebirthing Breathwork,2002)