Interaktív workshop

Érzelemszabályozási és feszültségkezelési

Készségfejlesztés

Automatikus, stresszre adott reakcióink felismerése és az ezeket kiváltó ingerek tudatos felülvizsgálata új biztonságérzetet teremthet az életünkben, elhozva ezzel a nyugalom érzését akkor is, ha eddig sejtelmünk se volt arról, miért vagyunk feszültek állandóan. Idegrendszerünk működésének ismerete magyarázatot nyújt erre, és arra is, miért olyan nehéz kielégítő és kiegyensúlyozott kapcsolatban lennünk másokkal stresszhelyzetben. 

Lelkiegyensúly-helyreállító gyakorló workshopjaim elméleti háttere

A 2021. októberében indult heti rendszerességű készségfejlesztő órák ugyan gyakorlatiasak, azonban nem nélkülözik a tudományos magyarázatát sem annak, hogy mi állhat a különböző lelkiállapotok hátterében idegrendszeri folyamatok szintjén. Az alkalmazott technikák elméleti hátterét Porgess polivagális elmélete, Levine Somatic Experiencing-je, Linehan dialektikus viselkedésterápiája nyújtja.  A gyakorlás során traumaérzékeny megközelítéssel dolgozunk, amely azok számára is lehetővé teszi az önmegfigyelést, akik egyedül, saját korlátozott eszközeikre hagyatkozva kerülik a belső élményekkel való találkozást a túlterhelődés megakadályozása érdekében.

Érzelemszabályozási gyakorlócsoport péntek esténként

Felnőttkorban is képes az agy változni, gyógyulni, fejlődni. Ezt a neuroplaszticitást használjuk ki annak érdekében, hogy képesek legyünk új reakciómódokat tanítani önmaguknak. “Újrahuzalozhatjuk” az agyunkat – de ehhez gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás kell.

Ebben kíván segítséget nyújtani heti rendszerességgel tartott egy órás online csoportunk, ahol érzelemszabályozási, feszültségtűrési, önmegnyugtatási, önmegfigyelési, mindfulness és relaxációs gyakorlatokat végzünk traumafókuszú szemlélettel, polivagális és DBT-s alapokkal.

Gyakoriság: kéthetente péntek 18:00 órás kezdéssel (szept. 8-tól)
Előfeltétel: nincs, a csoport nyitott, bármikor lehet csatlakozni
Csatlakozás: Teams alkalmazáson keresztül
Kapcsolattartás: Facebook-csoport
Részvételi díj: 6500 Ft / 60 perc, 5 alkalmas bérlet esetén 6000 Ft/60 perc

Az Interaktív Workshopokról

Ahogyan a résztvevők megélik:

Anita, 32 [kisebb typo]

“Nagyon hálás vagyok, hogy az érzelemszabályozási csoport tagja lehetek! Ebben a környezetben mindig megtapasztalom a feltétel nélküli elfogadást, azt, hogy nem vagyok egyedül és hogy szerethető vagyok. A gyakorlóórákon és a workshopokon olyan módszereket tanulok, amelyek segítségével közelebb kerülhetek önmagamhoz és átsegítenek a nehezebb időszakokon, mindezt úgy, hogy nemcsak a “megoldás kulcsait kapom a kezembe”, hanem azt is, hogy ezek milyen “ajtókat nyitnak”, és miért van szükség rájuk. Különösen pozitív élmény, hogy az idő múlásával megtanultam és kitapasztaltam, hogy melyik élethelyzetben, milyen módszer “gyógyító” hatású számomra. Edit szakmai tudása, személyisége, és jelenléte pedig olyan miliőt ad ehhez a “munkához”, hogy mindvégig biztonságban érzem magam.”
– Anita, 32

Angéla, 33

“Rádöbbentem arra (ami nem mindig tűnik fel a hétköznapokban), hogy mennyire sokat segít ezeknek az alkalmazása, ami alapvetően nem kéne, hogy meglepő/nagy dolog legyen, hisz ezért járok, nekem mégis az, mert sokszor ezek miatt “kapok újra levegőt”, ezek segítenek át az “állítsátokmegavilágotkiakarokszállni”, avagy a szétfolyok a kanapén időszakokon.”
– Angéla, 33

Anett, 35

„Rengeteg érzelemszabályozási gyakorlatot sajátíthatunk el, melyek nagyon sokrétűek, ennek köszönhetően mindenki megtalálja a számára hasznosítható gyakorlatot. Számomra akkor segít a legtöbbet a gyakorlócsoport, mikor ellepnek a mindennapi ügyes-bajos gondjaim. Ilyenkor egy óra alatt teljesen más perspektívába helyeződnek a gondolataim.”
– Anett, 35

Gabi, 38 [kisebb typo]

„Nekem nagyon sokat segítettek a gyakorlóórák az érzelmi stabilitásomban. Nyugodtabb vagyok egyértelműen. Az órákon kívül is gyakorlok néha, a kliensekkel is akár. Már nem tűnnek olyan félelmetesnek a testem reakciói stresszhelyzetekben, és a fura fáradtság sem olyan rémisztő. Ha beindul egy enyhe pánik, már tudom, hogy mi zajlik bennem, értem, hogy mi történik, és ez megnyugtató . A covid alatt nagyon nagy hasznát vettem az önnyugtató gyakorlatoknak. Működnek. Köszönöm, hogy részt vehetek az órákon.”
– Gabi, 38

Zoltán, 35

“A csoportban rendszeres élményem, hogy jól vagyok. A gyakorlatok könnyen elsajátíthatóak. Edit habitusa és felkészültsége példaértékű, így öröm vele a tanulás.”
– Zoltán, 35

Julcsi [kisebb typo]

“Edit érzelemszabályozás témájú workshopjai egytől-egyig zseniálisak voltak. Nagyon köszönöm a lehetőséget, szuper volt, hogy részt tudtam venni online, távolról is. Baromi sok aha-élményem volt közben! Nagyon hasznosnak, és hiánypótlónak tartom azt, hogy valaki közérthetően, röviden és célzottan beszél olyan témákról, amelyek mindenkit (is) érintenek a mindennapokban, még ha elsőre nem is vagyunk feltétlen tudatában.”
– Júlia, 43

Témák szerint kategorizált

Blogbejegyzéseim

Általános pszichológia

A pszichológia megközelítése néhány témában: ahogy én azokat átszűrtem magamon az elmúlt évek során. Egy nagy ugrással a transzperszonalitás felől indítottam, mára hagyományosabb, klinikai szemlélettel dolgozom.

A Rebirthing módszer

A Rebirthing az egyik legcsodálatosabb módszer, ami a transzperszonális csúcsélményeket illeti. Bennem ez nyitotta ki a transzcendencia iránti érzékenységet, világnézetben, érzékelésben. Nagyon hálás vagyok érte.

Baba-mama kapcsolat

Az alábbi bejegyzések az anya-magzat kapcsolatanalízissel és a pre-, illetve perinatális (azaz a születés előtti és születés körüli) pszichológiával kapcsolatos kérdéseket fejtegetik.

Nárcisztikus visszaélés

A nárcisztikusok által elkövetett abúzus sokszor nagyobb rombolást végez, mint a nyílt fizikai erőszak. Túlélési tippjeim a tünetek felismerésében és az áldozattal való együttérzés kifejezésében segítenek.