Lélegzünk.
Ez azáltal több, mint amit születésünktől halálunkig végzünk, hogy nem automatikus, hanem tudatos.
A jógában szokásos légzésektől is eltér egy kicsit – és épp ez az apró technikai különbség okozza azt, hogy módosult tudatállapotba kerülünk. (Mielőtt bárki megijedne, erre még vissza fogok térni!)
A legfontosabb különbség, hogy Itt nincs légzésszünet: a légzés folyamatos, megszakítás nélkül áramlik a kilégzés a belégzésbe. A másik eltérés, hogy a módszert a mellkasi légzést helyezi a középpontba, ahonnan persze lehet menni tovább a hasba, ha valakinek van erre kapacitása… De gondoljunk csak a teljes jóga-légzésre, ahol ez az irány épp fordított!
A légzést fekve végezzük, lehetőleg saját polifoamon, kényelmes ruhában, ami nem szorít sehol és lehetőséget ad arra, hogy mozogjunk, ha kell.
Egy rebirthing ülés az első 10 alkalom során mindig kísérő jelenlétében zajlik. Ahogy minden egyes ülés más, úgy az én feladatom is változik: lehetek passzív szemlélő, aki a biztonságot és kényelmet biztosítja, de előfordul, hogy nagyon is aktív segítségre van szükség, akár a mozgás, akár a történések értelmezése során.
Egy ülés minimum egy óráig tart, de lehet akár több, mint 2 óra is. A bevezető ráhangolódással és az ülést követő lecsengéssel együtt mindenképpen rá kell szánni 3 órát.