Gondolom, spirituális szemléletű sortársak, kicsit felkaptátok a a fejeteket.. 🙂 Mi köze ezen alantas földi dolgoknak a Rebirthinghez? Mindjárt elmagyarázom.

A transzállapotok neptunuszi energiák, akárhogyan is éljük meg. Persze nem mindegy, hogyan jutunk el ugyanoda. Hova? Hát a misztikus egységélményhez, aminek a keresése áll mindezen tevékenységek űzése mögött motivációként (akár tudatos ez, akár nem).
Az orgazmus során átélt énvesztés, az alkohol vagy más drogok segítségével feloldott agykérgi gátlások okozta tudatmódosulás és a táncparketten a minden gondolatot kiszorító dübörgő ritmus által létrehozott bepörgés nagyon hasonló hatású ahhoz, amit egyszerűen légzéssel is el lehet érni.
Nem egy kliensem hagyta abba a cigarettát és az ivást egy 10 alkalmas Rebirthing-sorozat hatására.
Én a magam részéről egy életre”ki-rebirthingeltem” magamból az alkoholt, sőt, még a táncot is (pedig vitális 20-as éveimben a táncparkett ördöge voltam én is). Ami a szexet illeti, privát-szférám védelmében nem saját élményt osztanék meg, hanem klienseim visszajelzését:

“Az orgazmus megélése átdimenzionálódott kicsit, mélyebb lett, és könnyedebb.”
“A túlzott szexuális vágyam normalizálódott (de úgy, hogy nem lemondtam, hanem elfogadom, ami van és nincs bennem düh.”

Ahogy ez utóbbi hozzászólásból is látszik, a Rebirthing nem elvesz, hanem harmonizál. A Rebirthing energialégzés: kiegyensúlyozza az energiákat, ahol túl sok van, ott lesimít, ahol kevés van, ott tölt. Mindenesetre egy magasabb szintre emeli az egyént, aki intuitíven megérzi, hogy a hétköznapokból való kilépésre más módszerek alkalmasak, mint a romboló szerek és ingerek.