Streaming Workshop

Tudás-, és szempontátadás online

Hogyan született a Streaming Workshop?

1. Interaktív workshopok

Minden ember egyedi, problémája személyes. Mégis vannak olyan általános törvényszerűségei a léleknek, amelyek mindenkire érvényesek. 

Adta magát, hogy ezekről beszélgethetnénk közösen is, hiszen a sorstársak együttérzése társas támaszt nyújt, mások tapasztalata erőforrás, megküzdési mintákat gazdagító modell lehet.  Így indultak útjára az első élő, interaktív pszichoedukációs csoportjaim. Ez az interaktív tanulási élmény jelenleg az érzelemszabályozási készségek gyakorlására irányul.

2. Streaming workshopok

Az interaktív workshopok során kirajzolódtak azok a főbb témák, amelyek sokakat foglalkoztatnak, úgymint tudatos szülőség, mentális jóllét, érzelmi, szóbeli (rejtett) bántalmazás.

Ezért a közérdeklődésre számot tartó témák rögzített formában is elérhetőekké váltak mindazok számára, akik a saját tempójukban, privátszférájukban szeretnék feldolgozni az információkat. Az előre felvett videók készítése során beépítettem azt a tapasztalati szempontot, hogy a tudásátadás a hallgatóságot bevonva, elgondolkodtatva, motiválva történjen.

Első Streaming Workshopom: A pszichológiai trauma mibenléte

A pszichológiai értelemben vett ’trauma’ definiálásának szentelt pszichoedukációs előadásom célja a megértésen keresztüli együttérzés, annak elismerése, hogy vannak dolgok az életben, amik nehezek, és az ezzel járó fájdalmas érzések normális reakciók. Az online meghallgatható, bármikor megállítható workshop másik nem titkolt célja a prevenció: olyan pszichológiai tudatosság közvetítése, mellyel megelőzhetővé válik, hogy egy válsághelyzet elmélyüljön.

Mi számít traumának? Mi különbözteti meg a stressztől vagy krízistől? Mi hathat ránk traumatikusan a nyilvánvaló tragédiákon túl? Mi kell ahhoz, hogy egy válsághelyzet ne feldolgozhatatlanul ékelődjön be életünk szövetébe? Mik azok a megterhelő életesemények, amelyek a nehézségek elmúltával is éreztetik hatásukat, mert nem tudnak múlttá válni?

A teljesség igénye nélkül, mégis körbejárjuk azokat az alapfogalmakat, amelyek egyfajta szamárvezetőként szolgálhatnak kihívások esetén – utólag is visszaigazolva élményeinket, és előre felkészítve minket arra, hogyan birkózzunk meg a válságos helyzetekkel annak érdekében, hogy ne sérülve, de megerősödve kerülhessünk ki belőlük.

Workshop díja: 5.970 Ft (6 hónapos hozzáférés)
Vásárlás & Hozzáférés: a Tellus Manufaktúra oldalán
Megtekintés: Böngészőből, saját ritmusban nézhető az előadás

Az Interaktív Workshopokról

Ahogyan a résztvevők megélik:

Anita, 32 [kisebb typo]

“Nagyon hálás vagyok, hogy az érzelemszabályozási csoport tagja lehetek! Ebben a környezetben mindig megtapasztalom a feltétel nélküli elfogadást, azt, hogy nem vagyok egyedül és hogy szerethető vagyok. A gyakorlóórákon és a workshopokon olyan módszereket tanulok, amelyek segítségével közelebb kerülhetek önmagamhoz és átsegítenek a nehezebb időszakokon, mindezt úgy, hogy nemcsak a “megoldás kulcsait kapom a kezembe”, hanem azt is, hogy ezek milyen “ajtókat nyitnak”, és miért van szükség rájuk. Különösen pozitív élmény, hogy az idő múlásával megtanultam és kitapasztaltam, hogy melyik élethelyzetben, milyen módszer “gyógyító” hatású számomra. Edit szakmai tudása, személyisége, és jelenléte pedig olyan miliőt ad ehhez a “munkához”, hogy mindvégig biztonságban érzem magam.”
– Anita, 32

Angéla, 33

“Rádöbbentem arra (ami nem mindig tűnik fel a hétköznapokban), hogy mennyire sokat segít ezeknek az alkalmazása, ami alapvetően nem kéne, hogy meglepő/nagy dolog legyen, hisz ezért járok, nekem mégis az, mert sokszor ezek miatt “kapok újra levegőt”, ezek segítenek át az “állítsátokmegavilágotkiakarokszállni”, avagy a szétfolyok a kanapén időszakokon.”
– Angéla, 33

Anett, 35

„Rengeteg érzelemszabályozási gyakorlatot sajátíthatunk el, melyek nagyon sokrétűek, ennek köszönhetően mindenki megtalálja a számára hasznosítható gyakorlatot. Számomra akkor segít a legtöbbet a gyakorlócsoport, mikor ellepnek a mindennapi ügyes-bajos gondjaim. Ilyenkor egy óra alatt teljesen más perspektívába helyeződnek a gondolataim.”
– Anett, 35

Gabi, 38 [kisebb typo]

„Nekem nagyon sokat segítettek a gyakorlóórák az érzelmi stabilitásomban. Nyugodtabb vagyok egyértelműen. Az órákon kívül is gyakorlok néha, a kliensekkel is akár. Már nem tűnnek olyan félelmetesnek a testem reakciói stresszhelyzetekben, es a fura fáradtság sem olyan rémisztő. Ha beindul egy enyhe pánik, már tudom, hogy mi zajlik bennem, értem, hogy mi történik, és ez megnyugtató .A covid alatt nagyon nagy hasznát vettem az önnyugtató gyakorlatoknak. Működnek. Köszönöm, hogy részt vehetek az órákon.”
– Gabi, 38

Zoltán, 35

“A csoportban rendszeres élményem, hogy jól vagyok. A gyakorlatok könnyen elsajátíthatóak. Edit habitusa és felkészültsége példaértékű, így öröm vele a tanulás.”
– Zoltán, 35

Julcsi [kisebb typo]

“Edit érzelemszabályozás témájú workshopjai egytől-egyig zseniálisak voltak. Nagyon köszönöm a lehetőséget, szuper volt, hogy részt tudtam venni online, távolról is. Baromi sok aha-élményem volt közben! Nagyon hasznosnak, és hiánypótlónak tartom azt, hogy valaki közérthetően, röviden és célzottan beszél olyen témákról, amelyek mindenkit (is) érintenek a mindennapokban, még ha elsőre nem is vagyunk feltétlen tudatában.”
– Julcsi

Témák szerint kategorizált

Blogbejegyzéseim

Általános pszichológia

A pszichológia megközelítése néhány témában: ahogy én azokat átszűrtem magamon az elmúlt évek során. Egy nagy ugrással a transzperszonalitás felől indítottam, mára hagyományosabb, klinikai szemlélettel dolgozom.

A Rebirthing módszer

A Rebirthing az egyik legcsodálatosabb módszer, ami a transzperszonális csúcsélményeket illeti. Bennem ez nyitotta ki a transzcendencia iránti érzékenységet, világnézetben, érzékelésben. Nagyon hálás vagyok érte.

Baba-mama kapcsolat

Az alábbi bejegyzések az anya-magzat kapcsolatanalízissel és a pre-, illetve perinatális (azaz a születés előtti és születés körüli) pszichológiával kapcsolatos kérdéseket fejtegetik.

Nárcisztikus visszaélés

A nárcisztikusok által elkövetett abúzus sokszor nagyobb rombolást végez, mint a nyílt fizikai erőszak. Túlélési tippjeim a tünetek felismerésében és az áldozattal való együttérzés kifejezésében segítenek.