A Szülés valódi természete vándorkiállítás november 4-től 20-ig tekinthető meg az Alexandra Könyvesház (Debrecen, Piac utca 34-36.) kávézójában.

http://www.aszulesvaloditermeszete.eu/

Szülés.

Igen, mindannyian érintettek vagyunk. Születtünk. S kinek hamarabb, kinek később megvan az esélye arra, hogy szülő legyen. Szép ellentmondás, hogy ez a magánügy, családügy egyben az egyik legigazibb közügy is.

Valódi.

A szülés sokféle valódisága közül a kiállítás képei azt mutatják meg, hogy a vajúdási munkában ki hogyan nyújthat segítő kezet, átbillentve egy esetleges holtponton, megakadáson. És arról is mesélnek, hogy hogyan lehet közvetlenül a születés után részese a család az új jövevény fogadásának, hogyan születünk anyává, apává, testvérré… családdá, népesebb családdá. A vajúdás, a megszületés, majd az azt követő első nap fényképeinek gyűjteményét itthon és külföldön, intézeten kívül szült édesanyák bocsátották rendelkezésre.

Természete.

A szülésnek van természete, természetessége. Nagyot nyerünk, ha megtapasztalhatjuk. Háborítatlanságban – ha lehetőség van rá – meg tudja mutatni a szülés a maga természetét.

„Van egy erő, amely szüléskor eljön a nőkhöz. Nem kérik, egyszerűen csak elárasztja őket. Összegyűlik, mint a felhő a láthatáron, átsuhan az égen, és magával hoz egy gyermeket.”

(Sheryl Feldman, amerikai bába)