Sok mindenre.
Azt is mondhatnám: mindenre.
A spektrum a fizikai halhatatlanságtól egy frissítő energiafürdőig terjed: csak attól függ, ki miben hisz – és mire van szüksége.
Leonard Orr szenilitásból és rákból gyógyította ki magát a légzéssel, és meggyőződése, hogy – persze más tisztító technikákkal kiegészítve -, a rebirthinggel elérhető a halhatatlanság.
Persze nem kell az alapító minden gondolatával azonosulni, hogy a módszert teljes vállszélességgel képviselni lehessen. Én sem teszem.
Mert mindenki annyit vesz el ebből, amennyire neki kell. Nekem nincs szükségem fizikai halhatatlanságra. De görcsmentes, gátlásoktól, blokkoktól mentes teljesen felszabadult életre igen.
Nos, azoknak, akik sok démonnal küzdenek, amelyek valahol mélyen gúzsba kötik, a rebirthing ideális módszer az alámerülésre egy olyan szférába, ahová hétköznapi tudatállapotban nincs bejárás.
Ezt nem feltétlenül tudatalattiként kell elképzelni, mert az út felfelé, az (Assagiolitól kölcsönvett fogalommal szólva) „tudatfölöttibe” is vezethet. Nem mindenkinél van feldolgozandó trauma (igen, ilyen is van!), a rebirthing sokszor csak épp azt az energiatöbbletet adja meg a lélegzőnek, amely továbbsegíti az egyébként is jó úton.
Egy biztos: Akármi is a célunk a rebirthinggel, az segíteni fog – épp annyira, amennyire abban a pillanatban szükségünk van.