Streaming Workshop

Tudás-, és szempontátadás online

Streaming Workshopok

Az interaktív workshopjaim során kirajzolódtak azok a főbb témák, amelyek sokakat foglalkoztatnak, úgymint tudatos szülőség, mentális jóllét, érzelmi, szóbeli (rejtett) bántalmazás. Ezért a közérdeklődésre számot tartó témák rögzített formában is elérhetőekké váltak mindazok számára, akik a saját tempójukban, privátszférájukban szeretnék feldolgozni az információkat. Az előre felvett videók készítése során beépítettem azt a tapasztalati szempontot, hogy a tudásátadás a hallgatóságot bevonva, elgondolkodtatva, motiválva történjen.

1. Agressziókezelés
– másoknál és magunkban

Az érzelmi és szóbeli bántalmazástól kezdve a nárcisztikus abúzusig az agresszió számos formáját járjuk körül két órában. Pszichológiai ismeretterjesztés sématerápiás szemlélettel, érzelemszabályozási technikákkal.

Tematika

 • Mit kezdjünk a haragunkkal? És a másokéval?
 • Mikor jogos mérgesnek lenni és mikor nem?
 • Mikor bántanak minket valójában és mikor léptek egyszerűen a tyúkszemünkre?
 • Mi különbözteti meg a jogos önvédelmet és önérvényesítést az akaratosságtól és leuralástól?
 • Hogy védekezzünk – a sokszor álcázott, alattomos – bántásokkal szemben?

Workshop díja: 9900 Ft (6 hónapos hozzáférés)
Vásárlás & Hozzáférés: A TELLUS oldalán
Megtekintés: Böngészőből, saját ritmusban nézhető az előadás 6 hónapon keresztül

2. Tudatos szülőség

A webinárium a szülőszereppel kapcsolatos érzelemszabályozási kérdéseket veszi górcső alá a gyerekek érzelmi szükségleteit figyelembe véve, mégis felnőtt perspektívából.

Tematika

 • Egészséges alapok: csak kapcsolatban
 • Mitől jó gyereknek lenni?
 • Érzelmi biztonság megteremtése
 • A szülői viselkedés érzelmi hitelessége
 • A kapcsolatteremtés verbális és nem verbális módjai
 • Reális elvárások
 • Önegyüttérzés szülői önmagunkkal is
Workshop díja: 9900 Ft (6 hónapos hozzáférés)
Vásárlás & Hozzáférés: A TELLUS oldalán
Megtekintés: Böngészőből, saját ritmusban nézhető az előadás 6 hónapon keresztül

3. Tudatos öngondoskodás –
Érzelemszabályozás a mindennapokban

Hogyan lehetünk jól? Befolyásolhatjuk-e érzelmi reakcióinkat stresszes közegben is? Hogyan építhetjük be a pszichológiai tudatosságot a hétköznapokba?

Tematika

 • Bevezetés
 • Hogyan lehet jól lenni?
 • Saját hatáskörünkben
 • Érzelemszabályozás
 • Saját hatáskörünkön kívül
 • Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás

Workshop díja: 9900 Ft (6 hónapos hozzáférés)
Vásárlás & Hozzáférés: A TELLUS oldalán
Megtekintés: Böngészőből, saját ritmusban nézhető az előadás 6 hónapon keresztül

4. A pszichológiai trauma mibenléte

Mi számít traumának? Mi kell ahhoz, hogy egy válsághelyzet ne feldolgozhatatlanul ékelődjön be életünk szövetébe? Körbejárjuk azokat az alapfogalmakat és szempontokat, amelyek egyfajta szamárvezetőként szolgálhatnak kihívások esetén.

Tematika

 • Amiért a traumáról beszélni érdemes
 • Mi számít traumának?
 • Hogy vagy te ezzel?
 • Hogyan birkózhatunk meg a nehézségekkel?
 • Érzelemszabályozási konténer – gyakorlat
 • Kevésbé nyilvánvaló traumatípusok

Workshop díja: 9900 Ft (6 hónapos hozzáférés)
Vásárlás & Hozzáférés: A TELLUS oldalán
Megtekintés: Böngészőből, saját ritmusban nézhető az előadás 6 hónapon keresztül

Az Interaktív Workshopokról

Ahogyan a résztvevők megélik:

Anita, 32 [kisebb typo]

“Nagyon hálás vagyok, hogy az érzelemszabályozási csoport tagja lehetek! Ebben a környezetben mindig megtapasztalom a feltétel nélküli elfogadást, azt, hogy nem vagyok egyedül és hogy szerethető vagyok. A gyakorlóórákon és a workshopokon olyan módszereket tanulok, amelyek segítségével közelebb kerülhetek önmagamhoz és átsegítenek a nehezebb időszakokon, mindezt úgy, hogy nemcsak a “megoldás kulcsait kapom a kezembe”, hanem azt is, hogy ezek milyen “ajtókat nyitnak”, és miért van szükség rájuk. Különösen pozitív élmény, hogy az idő múlásával megtanultam és kitapasztaltam, hogy melyik élethelyzetben, milyen módszer “gyógyító” hatású számomra. Edit szakmai tudása, személyisége, és jelenléte pedig olyan miliőt ad ehhez a “munkához”, hogy mindvégig biztonságban érzem magam.”
– Anita, 32

Angéla, 33

“Rádöbbentem arra (ami nem mindig tűnik fel a hétköznapokban), hogy mennyire sokat segít ezeknek az alkalmazása, ami alapvetően nem kéne, hogy meglepő/nagy dolog legyen, hisz ezért járok, nekem mégis az, mert sokszor ezek miatt “kapok újra levegőt”, ezek segítenek át az “állítsátokmegavilágotkiakarokszállni”, avagy a szétfolyok a kanapén időszakokon.”
– Angéla, 33

Anett, 35

„Rengeteg érzelemszabályozási gyakorlatot sajátíthatunk el, melyek nagyon sokrétűek, ennek köszönhetően mindenki megtalálja a számára hasznosítható gyakorlatot. Számomra akkor segít a legtöbbet a gyakorlócsoport, mikor ellepnek a mindennapi ügyes-bajos gondjaim. Ilyenkor egy óra alatt teljesen más perspektívába helyeződnek a gondolataim.”
– Anett, 35

Gabi, 38 [kisebb typo]

„Nekem nagyon sokat segítettek a gyakorlóórák az érzelmi stabilitásomban. Nyugodtabb vagyok egyértelműen. Az órákon kívül is gyakorlok néha, a kliensekkel is akár. Már nem tűnnek olyan félelmetesnek a testem reakciói stresszhelyzetekben, es a fura fáradtság sem olyan rémisztő. Ha beindul egy enyhe pánik, már tudom, hogy mi zajlik bennem, értem, hogy mi történik, és ez megnyugtató .A covid alatt nagyon nagy hasznát vettem az önnyugtató gyakorlatoknak. Működnek. Köszönöm, hogy részt vehetek az órákon.”
– Gabi, 38

Zoltán, 35

“A csoportban rendszeres élményem, hogy jól vagyok. A gyakorlatok könnyen elsajátíthatóak. Edit habitusa és felkészültsége példaértékű, így öröm vele a tanulás.”
– Zoltán, 35

Julcsi [kisebb typo]

“Edit érzelemszabályozás témájú workshopjai egytől-egyig zseniálisak voltak. Nagyon köszönöm a lehetőséget, szuper volt, hogy részt tudtam venni online, távolról is. Baromi sok aha-élményem volt közben! Nagyon hasznosnak, és hiánypótlónak tartom azt, hogy valaki közérthetően, röviden és célzottan beszél olyen témákról, amelyek mindenkit (is) érintenek a mindennapokban, még ha elsőre nem is vagyunk feltétlen tudatában.”
– Julcsi

Témák szerint kategorizált

Blogbejegyzéseim

Általános pszichológia

A pszichológia megközelítése néhány témában: ahogy én azokat átszűrtem magamon az elmúlt évek során. Egy nagy ugrással a transzperszonalitás felől indítottam, mára hagyományosabb, klinikai szemlélettel dolgozom.

A Rebirthing módszer

A Rebirthing az egyik legcsodálatosabb módszer, ami a transzperszonális csúcsélményeket illeti. Bennem ez nyitotta ki a transzcendencia iránti érzékenységet, világnézetben, érzékelésben. Nagyon hálás vagyok érte.

Baba-mama kapcsolat

Az alábbi bejegyzések az anya-magzat kapcsolatanalízissel és a pre-, illetve perinatális (azaz a születés előtti és születés körüli) pszichológiával kapcsolatos kérdéseket fejtegetik.

Nárcisztikus visszaélés

A nárcisztikusok által elkövetett abúzus sokszor nagyobb rombolást végez, mint a nyílt fizikai erőszak. Túlélési tippjeim a tünetek felismerésében és az áldozattal való együttérzés kifejezésében segítenek.