Klienseimet kérdeztem arról, hogyan élik meg a Brainspotting-üléseket, milyen nekik ez a módszer.

Olyan terhek kerülnek le rólam egy-egy session alkalmával, amikről azt hittem, hogy örökre cipelhetem. Az egyik leghatékonyabb módszer, amivel eddig találkoztam! Egy izgalmas belső utazás, ami semmihez sem hasonlítható! Csak ajánlani tudom!

Mint amikor egy régi karácsonyi fényfüzér előkerül a dobozból használhatatlanul összegubancolódva, elviszem az ülésekre (Brainspotting), majd minden egyes alkalom után egyre kisebb/kevesebb csomóval jövök ki. Egy idő után pedig teljesen kigubancolódik és jobban világít, mint új korában. Nagyjából így hat a Brainspotting az érzéseimre, gondolataimra, életemre. (Van, amikor fogalmam sincs, hogy mi történt, hogyan történt, de oldódnak a gubancok!)
Köszönöm az élményt!

Nekem az tetszik a legjobban a Brainspottingban, hogy nem kell beszélnem. Amúgy is nehéz megfogalmaznom sokszor, hogy mi is van. És ezzel a módszerrel úgy oldódnak bennem a rossz és nyomasztó érzések, hogy igazán meg sem tudom magyarázni. Csak mennek a körök és egyre jobban vagyok, és egyre tisztább körülöttem minden. A hallásom és látásom is élesedik.

Én szerintem azért találtam hasznosnak, mert közvetlenül az érzésekbe vitt bele, amiket mindig is kerültem, mert kényelmetlenek voltak. Intellektuális szinten hiába jártunk körül egy problémát, sokszor nem volt elég.

Azért szeretem ezt a technikát, mert az ülés végére mindig kisimul a világ 🙂 Utána napokig, akár hetekig ellazultnak, stabilnak érzem magam. Engem feltölt.

Mérnök vagyok. Számomra a mennyiségek, szerkezetek, épületek, még ha nem is azonnal, de a tervezőasztal után jobb esetben megvalósulnak. Fizikailag is kézzel foghatóvá vállnak. Nekem ez a természetes. A Brainspotting kezdetben megfoghatatlan volt számomra. Csak ülök. Minek ülök itt? Mi a fene fog történni, minek kell történni? Jól csinálom egyáltalán? Aztán valami átalakult. Megválaszolatlan kérdések a fejemben melyekre kipattan a természetes válasz. A semmiből. Egyszer csak ott van. Nyomasztó, szorongó, fájó, gyötrő érzések, melyek pillanatok alatt olvadnak el. Energialöketek melyek tovább visznek. Mintha egy másik élet kapuján lépnék be. Hihetetlenül rossz időszak után újra van energiám, kreativitásom, tettvágyam. Változik az életem. Szeretem a terápiát. Köszönöm Edit