Még mindig keresem a szavakat ahhoz, hogy az élményt megosszam veletek, akik még nem próbáltátok. De azt lefordítom nektek Deike Begg (1999) könyvéből, hogy milyen hatása van az életetekre (hogy ne csak nekem kelljen hinnetek):

“Ahogy egyre inkább megszabadulsz a múlt terheitől, és azzá az emberré válsz, amilyennek eredendően teremtettél, egyre inkább gondját viseled magadnak. Ez megnyilvánul abban, hogy jobb minőségű ételeket fogsz enni és sportolni kezdesz, új emberekkel ismerkedsz meg, bővül az érdeklődési köröd, sokkal inkább tisztában leszel az életed értelmével. Úgy érzed, hogy itt az ideje, hogy visszaadj valamit a világnak. Lehet, hogy új szakmát kezdesz tanulni, új hobbiba vágsz bele, vagy külföldre költözöl. Előbb vagy utóbb, akármilyen apránként is, de elkezdődik életed munkája. Az életed fokozatosan megváltozik, mintegy magától. A megfelelő emberrel találkozol, megtalál a megfelelő állásajánlat, a partnered megértőbbé válik, az emberek egyre inkább értékelik a társaságodat. Tudatosodik benned, hogy nem csak egy test vagy értelemmel és érzésekkel, hanem egy élő lélek, és hogy az életet sokkal teljesebben is meg lehet élni.” (31.o.)

Mindezzel mélységesen egyetértek: saját életem a bizonyosság, hogy a fentiek nem csak üres szavak. Soha nem értettem, mit értenek az alatt, hogy “magasabb rezgésszámon élni”. Most már sejtem, mert minden más lett az életemben. Megtaláltam azt a tevékenységet, amely kiteljesíti a személyiségemet és valamit ad a világnak, szép lassan teljesen eltűnt az életemből a cigaretta, az alkohol; a rossz minőségű ételt szabályosan méregnek érzem, és nagyon kifinomult az az érzésem, hogy milyen ingerek “terhelik” az egész organizmusomat (tetsi, lelki vagy szellemi szinten). Persze így nehezebb élni, de érdekes módon meg tudtam teremteni azokat a külső kereteket, amelyek lehetővé teszik, hogy ilyen “válogatósan” éljek. Mert megértettem az “ahogy fenn, úgy lenn” értelmét is. Mert én napi szinten látom, hogy “ahogy benn, úgy kinn”.